Кирил Добрев с остро влизане: Гнус ме е от Нинова!

Политика
16:12 - 26 Юни 2020
7713
Кирил Добрев с остро влизане: Гнус ме е от Нинова!

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев поде пряка офанзива срещу лидерката на Столетницата Корнелия Нинова след изтеклия запис от коридорите на партийната централа за сблъсък между него и оргсекретаря Евгений Белий. От видеото стана ясно, че е имало остри пререкания между Добрев и Белий, предизвикани заради предстоящия събор на Бузлуджа, а само благодарение на социалиста Иво Лилов не се стига до физически сблъсък. 

"Компроматите не намаляват силата на опонента, а намаляват доверието у този, който ги е извадил. Подобен стил и метод на работа не одобрявам. Мръсната игра носи само негативи на партията", отсече Добрев в първия си коментар след изтеклия запис. Той напомни, че БСП е прогресивна, градивна  партия и по думите му, този метод на управление не е приемлив за нея. 

На въпроса кой извади записа, той отговори, че цялата видеосистема се управлява от председателя на партията, а техническата част се ръководи от "неин" човек - Александър Нейчев. 

"Подобен тип отношение не просто отвътре, а и отвън - хората се разочароват. Погнусен съм. Както обществото е погнусено от записите и снимките в последно време", добави той и призова - "Долу ръцете от компроматите". Ненормален и нереален нарече той начина, по който председателката на БСП води предизборната си кампания преди прекия вот за нов лидер през септември. 

"Този запис за да излезе разрешение е дала лично Нинова. Как се записват гласуванията в НС, как се вземат решения в парламентарната група, също може да се види. Иска ми се да видя друга и различна БСП", добави още той. Дали е било плод на прекалена емоция, Добрев призна, че е емоционален човек и уточни, че не е имал никакъв физически контакт с Белий. "Нямам провалено организационно мероприятие. Желанието на някои хора да използват членската маса за лична употреба - аз няма да допусна", категоричен бе заместникът на Нинова.