Кирил Домусчиев: Плейофите ще са с VAR

Дано намалеят съдийските грешки, надява се собственикът на "Лудогорец"

Футбол
18:52 - 14 Януари 2021
1888
Кирил Домусчиев: Плейофите ще са с VAR

Собственикът на шампиона "Лудогорец" Кирил Домусчиев заяви, че се надява въвеждането на системата за видеоповторения (VAR) от плейфоната фаза във футболната ни Първа лига да помогне за намаляването на съдийските грешки.

След днешното заседание, на което Изпълкомът към БФС избра Ясен Петров за национален селекционер, Домусчиев коментира, че не познава работата на специалиста, но отзивите за нея винаги са били добри. Бизнесменът даде мнението си и за смяната на шефа на съдиите.

"След като сме избрали Ясен Петров, надяваме се на по-добри мачове. Да се надяваме, че ще се справи. Пожелавам му успех. Не познавам работата му, отзивите за нея обаче са добри.", заяви Домусчиев.

"Данчо Лечков и Емо Костадинов са опитни хора, не съм давал предложение за нов национален селекционер", разясни той.

"Смяната на съдийския шеф беше гласувана единодушно, съдийството има нужда от развитие. Одобрихме договора за VAR. Плейофите ще са с VAR, обучението върви успешно, оборудването и подготовката на съдиите също. Дано намалеят и грешките им. Така ще имате много по-малко какво да пишете и коментирате относно съдийските грешки. Спорове има, нормално е, това са хора опитни, мъдри, и в спора се раждат решенията", допълни собственикът на "Лудогорец".