Кирил и Асен казват утре ще се гушкат ли с Борисов

От ПП обещаха да не гонят журналисти като Копейкин

Политика
18:27 - 06 Октомври 2022
5717
Кирил и Асен казват утре ще се гушкат ли с Борисов

Изпълнителният съвет на „Продължаваме промяната“ ще даде утре пресконференция в БТА, където ще обяви отговора си на офертата на Бойко Борисов за преговори за съставяне на кабинет. Ръководството на партията обеща, че за разлика от Костя Копейкин няма да годи присъстващите журналисти.

"Използваме случая да отбележим, че всички медии са добре дошли", пишат от "Промяната".

Считаме за абсолютно недопустимо в демократична държава политици да се опитват да ограничават достъпа на журналисти и медии до информация, която е важна за гражданите. Този коментар идва след като в сряда лидерът на "Възраждане" напусна собствената си пресконференция, след като журналистка от "Дневник" отказа молбата му да не присъства на брифинга. 

"Искам да направя уточнение, че когато изпращаме покани до медиите, не изпращаме до тези, които са финасирани отвън, и чужди фондации като “Капитал”, “Дневник”, “Клуб Z”, “Медиапул” и други подобни метастази. Ще помоля колегите, при цялото ми уважение към тях като личности, да напуснат пресконференцията, защото не желаем да бъдем отразявани, и не желаем да бъдем дори в една зала със служители на медии, които изкривяват общественото съзнание, манипулират го в полза на чужди държави и са финансирани отвън", заяви Костадинов. 

В петък "Продължаваме промяната" ще отговорят на първата оферта на Бойко Борисов за съставяне на правителство.

Борисов предложи евро-атлантически кабинет с ясни приоритети - срещу Путин, оръжия за Украйна, възстановяване от кризата, влизане в еврозоната. Офертата е към “Демократична България” и “Продължаваме промяната” (както “24 часа” предвиди още в нощта на изборите), донякъде към ДПС и Стефан Янев и със сигурност изключва “Възраждане” и БСП.