Кирил Петков гради университет, Асен Василев инспектира болници

"Промяната": Корупцията е навсякъде

Политика
11:44 - 08 Септември 2022
2604
Кирил Петков гради университет, Асен Василев инспектира болници

Предизборният тур на съпредседателите на "Продължаваме промяната" и бивши управляващи Кирил Петков и Асен Василев из страната продължава - този път с амбиция да се вдигне Северозападен университет на територията на Враца и да изградят нови спешни крила в болници в Южна България. 

Че Врачанско има нужда от висше училище тезата лансира Кирил Петков и ексминистърът на образованието Николай Денков заедно с водачката на листата на ПП там Деница Симеонова. 

Асен Василев пък се озова на инспекция в новозагорската болница, където срещу няколко милиона лева е било изградено ново звено за спешна помощ, което обаче не само не може да побере необходимата апаратура и специалисти, но и е напълно нефункционално. Рампа за линейките няма, а асфалтът отпред е бил положен дори върху шахтите, което превръща клиниката в езеро при всеки по-обилен дъжд. 

"След 12 години управление на ГЕРБ скоростният път Ботевград-Мездра-Враца-Видин е доникъде" констатира още Кирил Петков. Лидерът на "Продължаваме Промяната" се запозна на място с един от най-опасните пътища в Северозападна България. "Време е да пенсионираме политиките на г-н Борисов" сподели той и добави: "След 2-ри октомври и успешен, пълен мандат, тук наистина ще има един скоростен път. Време е цяла Северозападна България да започне своя икономически подем".