Кирил Петков и ген. Атанасов не искат извънредно заседание на НС за закона за енергетиката

Текстовете на ГЕРБ и ДПС са "писани на коляно", в тях няма нищо за тези 73 стотинки, каза съпредседателят на ПП

Актуални новини
10:26 - 24 Октомври 2023
3551
Кирил Петков и ген. Атанасов не искат извънредно заседание на НС за закона за енергетиката

От ПП-ДБ са против свикването на извънредно заседание в Народното събрание утре за евентуалното преодоляване на ветото на президента за закона за енергетиката. Причината - все още сме в предизборна кампания.

"Прекъсването на работата на Народното събрание за периода на предизборната кампания беше по предложение на Бойко Борисов и ние приехме като много основателен аргумента, че не би трябвало да се използва парламентарната трибуна за предизборна кампания, за спекулации. От вчера има предложение в петък, последния ден на предизборната кампания да бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание и ние сме против това", заяви лидерът на "Демократи за силна България" и съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.

Според Кирил Петков, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ предстоят важни дни, в които всеки български гражданин трябва да вземе правилното решение кой да управлява населеното му място в следващите четири години.

"В последните дни трябва да се вземат правилните решения от българските граждани. Темата енергетика в този момент, така поднесена популистки, е малко прах в очите на хората и ние не трябва да допускаме това", каза Кирил Петков.
Според Петков текстовете, предложени вчера от ГЕРБ и ДПС, "реално са написани на коляно".

"Между другото в тези текстове нямаше нищо за тези 73 стотинки", обясни Петков.