Кирил Петков иска да вкара гол на Борисов с номер 9

Експремиерът призна, че не гледал футбол, но бил решен като нападател да спаси България

Политика
13:00 - 31 Август 2022
1471
Кирил Петков иска да вкара гол на Борисов с номер 9

Бившият премиер Кирил Петков коментира жребия за вота и отново заговори по проблема с газовите доставки. "Падна ни се номер 9, аз не съм голям футболен фен, какъвто е Бойко Борисов, нито пък от хората, които гледат футболни мачове, но в националния отбор по футбол знам, че номер 9 е нападател, така че на 2 октомври ще нападнем задкулисието", зарече се Петков.

Той допълни още, че на изборите ще нападнат и корупцията. "Силно се надяваме, че ще вкараме гол за България", каза още той.

От Велико Търново бившият премиер, като отново разкритикува служебния кабинет, че е отказал 6 кораба с американски втечнен газ.

Той посочи, че шестте танкера е трябвало да доставят газ на цена от 30 долара под пазарната. "Единият кораб, който беше зает, беше по тази причина", уточни той, цитиран от БТА.

"Имахме слотове за октомври, ноември и декември, за нас е непонятно защо тези шест кораба бяха отказани въпреки много добрата цена", коментира той.

Според Кирил Петков септември месец е ключов, защото търговете за слотовете за втечнения газ са в края на септември. "Те трябва да се вземат, ако искаме да имаме възможност следващото правителство след 2 октомври да има опцията да има евтин газ от целия свят", каза Петков.

Той призова управляващите да следят какво се случва с търговете в края на септември, защото от това ще зависят доставките не само до края на годината, но и през цялата следваща година.