Кирил Петков: Коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да правим (ВИДЕО)

Ние загубихме, желаем успех на ГЕРБ при съставянето на кабинет, заяви Асен Василев

Политика
22:29 - 02 Октомври 2022
4708
Кирил Петков: Коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да правим (ВИДЕО)

"Благодаря на всички, които гласуваха за "Продължаваме" промяната, и които гласуваха по принцип. Това, което се случи днес, показва, че огромен брой хора проължават да вярват, както ние вярваме, че България може да бъде успешна и просперираща". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в първо изявление след края на изборния ден. Заедно с Асен Василев те бяха приклещени от десетки журналисти и оператори в центъра на София късно тази вечер.

Коалиция с ГЕРБ и ДПС е абсолютна невъзможна, категоричен бе Петков.

"Искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа сила. Те носят огромна отговорност. Сега е техен ред те да направят коалиция, народът им даде мандат. Ясно искам да заявя - ние обещахме на нашите избиратели много ясно, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да бъде направена от ПП", заяви Петков.

"Ние ясно казваме, че сме загубили изборите. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС да направят коалиция и да управляват страната. Нека поемат отговорност, както поемхе ние миналата година”, каза другият съпредседател Асен Василев.

Според него ни чака нелека зима и пожела на ГЕРБ успех в сформирането на правителство. ПП пък щяла да бъде истинска опозиция и да бди да няма кражби и злоупотреби, гарантира Кирил Петков. 

"Ние искаме България, която е европейска държава, със социален бюджет, който продължава да увеличава пенсиите, заплатите и минималната работна заплата на хората, който не позволява пари да се харчат непрозрачно с конкретни фирми", каза Асен Василев.

„Ние ясно казваме, че сме загубили изборите с 3 %. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС да управляват страната. Това, за което ние ще се борим е, България да е европейска държава. Оттук нататък чака ни една не лека зима. Искам да пожелая на ГЕРБ успех в сформирането на правителството, ако нямаме правителство, всички българи ще страдаме. Ние сме дълбоко несъгласни с начина, по който те управляваха, но народът така им е решил“, допълни той.

За съжаление, определението на Бойко Борисов за българските журналистки - "мисирки", намери поредното си потвърждение тази вечер. Десетки репортерки крещяха като луди и едва не стъпкаха съпредседателите на ПП. В общата какафония те трябваше да се надвикват и това видимо ги изтощи. Ако журналистките ги бяха оставили да говорят нормално, зрителите можеха да чуят отговорите на значително повече въпроси.

Вижте видео: