Кирил Петков: Мнението на Мангъров не може да ми влияе

Премиерът предупреди - ако не искаме локдаун, трябва масова ваксинация

Политика
09:09 - 18 Януари 2022
4294
Кирил Петков: Мнението на Мангъров не може да ми влияе

Премиерът Кирил Петков обяви в интервю за Нова телевизия, че включването на детския инфекционист доц. Атанас Мангъров в работната група за преговорите около антиковид мерките не можело да му повлияе върху решенията, които кабинетът и в частност здравните власти взимат по отношение на кризата. "Това, което се случи в тази работна група, е подходът, който искам да имам като премиер. Вратите са отворени да чуем всякакви мнения, но реалните решения трябва да се основават на научни факти. Не искам да чувам нечии вярвания и убеждения - те не биха повлияли на моите решения”, категоричен е министър-председателят.

„В момента повече от областите ни са далеч от затваряне. Някои са по-близо до този етап. Ние обаче направихме няколко ключови неща - модел, който да е истински критерий за здравната ни система, прави се прогноза за пет дни и мерките, които стимулират бизнеса са ясни. Важният момент е, че ако вдигнем нивото на ваксинация - по-малко хора ще попадат в интензивните легла и рискът да затворим училищата и икономиката е по-нисък”, заяви премиерът.

„Ако искаме да не стигаме до локдаун и децата да ходят на училище - ние трябва да се ваксинираме. Това е научен факт”, предупреди Кирил Петков преди визитата си в РС Македония.