Кирил Петков мята бомба: Слави си поиска 1 млрд от МРРБ!

Това са пълни глупости, защити патрона си Любомир Каримански

Политика
20:34 - 28 Септември 2022
9777
Кирил Петков мята бомба: Слави си поиска 1 млрд от МРРБ!

Кирил Петков се яви неканен в студиото на Би Ти Ви и спретна истинско шоу. Двамата с Любомир Каримански се скараха за условията ни в ЕС, а драмата помежду им опря и до Слави Трифонов.

Каримански заяви, че ИТН ще поиска преразглеждане на договора с ЕС, а Кирил Петков веднага заяви, че това няма как да стане в близките години. "Аз разбирам, че сте визионер. Както правехте на съветите ни, казвахте, че трябва да сложим една лъскава опаковка и какво е вътре, само ние да си знаем", обърна се кандидатът на ИТН към съпредседателя на Промяната. 

Петков не отговори на това, а само лаконично се усмихна. 

"Наш интерес е да има доставки за "Газпром", но защо не се разбрахте с тях", попита Николов от "Възраждане". 

"Когато едностранно се спре газът и когато служебното правителство се опитва да възобнови разговорът, се вижда, че те не искат да преговарят. Ние успяхме да договорим по-добра цена от тази на "Газпром". Договорихме се за сигурни доставки", посочи Петков. 

Каримански поиска съпредседателят на Промяната да обясни как точно ПП са избрали фирмата за доставки на газ.

"Защо не чухте министър Николов да приложим модел, който приложиха другите страни", попита кандидатът на ИТН.

"Приложихме го", отсече Петков. "Не го приложихте. Асен Василев не го приложи", сряза го Каримански. 

"Докато преговаряхме газа, Слави ме попита защо съм се огледал в неговия милиард в МРРБ", обяви лидерът на Промяната. "Това са пълни глупости. Слави никога не е питал това", категорично заяви Каримански. 

Проданов от БСП сподели, че е озадачен от многото газови въпроси, които задава Каримански, тъй като министърът на енергетиката е бил от ИТН.