Кирил Петков отказа на „Възраждане” и Мангъров

Политика
18:44 - 14 Януари 2022
8473
Кирил Петков отказа на „Възраждане” и Мангъров

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на партия „Възраждане”, както и с доц. Атанас Мангъров, в качеството му на здравен експерт на формацията.

"Срещата беше конструктивна. Ние поискахме отпадане на зеления сертификат, което на този етап беше отказано. Но сме сигурни, че работната група, която ще се сформира, ще доведе до отпадането му и ние ще сме трезвия разум в Европа", заяви след срещата зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев, цитиран от DarikNews.bg.

Работната група, която ще се сформира, ще бъде с учени, които защитават тезата, че трябва тези мерки да продължават и учени като доц. Мангъров, които са на съвсем друга позиция и смятат, че на това нещо трябва да се сложи край. Към тази работна група ще има представители на "Възраждане", един от тях ще е Деян Николов. Работната група ще е под егидата на министър-председателя и ще работи поне две седмици, каза още Ганев.

"Днес поискахме от министър-председателя да отпадне безумието децата ни да се тестват в училище, както и да отпадне безумието хиляди деца да не бъдат допускани до училище, защото отказват да носят маски и да се тестват, премиерът отказа", разказа още  зам.-председателят на "Възраждане".

Ако исканията на "Възраждане" не бъдат уважени, Ганев посочи, че протестът им ще придобие по-големи мащаби.

Срещата между Кирил Петков представители на партия "Възраждане"  стана възможна след отрицателен PCR тест на премиера, който беше в изолация заради положителен резултат за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се в понеделник Консултативен съвет за национална сигурност при президента.