Кирил Петков роди нова драма: Скара Лена и бившата си пиарка

Не съм аз, нямам нищо общо, оправдава се Дамянова за ненадейната му ефирна поява, Бориславова: Тъпо, Диана!

Ексклузивно
23:20 - 28 Септември 2022
10374
Кирил Петков роди нова драма: Скара Лена и бившата си пиарка

Ненадейната поява на съпредседателя на ПП Кирил Петков в студиото на Би Ти Ви и породилия се скандал от това между него, водещата на предизборния дебат Мария Цънцарова и двамата представители на ГЕРБ Томислав Дончев и Деница Сачева, се оказа драма и за самата партия на Петков и Асен Василев. 

Спорът дали е трябвало да замести без предупреждение кандидат-депутата Венко Сабрутев в телевизионния диспут в праймтайма се премести от НДК, където се помещава телевизията във фейсбук. И скара бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова с ексшефката на пиар екипа на ПП и персонално на Кирил - Диана Дамянова. 

След краха на правителството, оглавявано от него, Дамянова даде заден и заяви, че макар да продължава да подкрепя ПП, няма да води предизборната кампания от нейно име. 

Тази вечер обаче не остана равнодушна към случващото се и с главни букви изригна в своя профил с думите: 

"НЕ, НЕ СЪМ АЗ! ПОВТАРЯМ . НЕ СЪМ АЗ И НЯМАМ НИЩО ОБЩО".

Публикацията събра десетки коментари, включително и този на неучастващата в изборите за 48-и парламент Лена Бориславова. 

Която пък, от своя страна, контрира Дамянова с лаконичното: 

"Тъпо, Диана". На което опитният професионалист в имиджмейкинга и пиара отговаря със... сърчице. 

Очаквано, в онлайн препирнята между двете дами се появиха и троловете. А че има безплатен цирк на профила на Дамянова надушиха и политически опоненти на ПП, които бързо насметоха Лена с препратки към парапетната сага.

Скандалът се роди по-рано през годината от изтекли кадри как Бориславова и Петков се качват по стълбището на частна сграда, влизат заедно в апартамент, а докато тя търси ключовете за него, политикът (тогавашен икономически министър - б.р.) се подпира на парапета току зад полата на Лена.