Кирил Петков с новина: МВР рови за фалшиви сертификати

Личности
18:38 - 02 Януари 2022 (обновена)
8490
Кирил Петков с новина: МВР рови за фалшиви сертификати

Премиерът Кирил Петков е посрещнал новата 2022 година в „хотелче” край София, призна самият той пред Лора Крумова по Нова телевизия.

„Политиците няма да решат никога всички проблеми, не може да стоим в апартаментите си, да гледаме телевизия и да викаме: Давай!”, призна Петков.

„Моята отговорност като премиер я чувствам по-голяма от обикновения гражданин. Всички, обаче, имаме обществени отговорности, които трябва да носим.

Нова година бях със семейството и най-близките приятели в малко хотелче край София, много е хубаво, че те не се влияят от това, че съм премиер.

На 1 януари изненадата от увеличението на газа не беше най-приятната, но това ще ни е работата”, подчерта Кирил Петков.

По думите му КЕВР не работи добре, затова предстои смяна на председателя на комисията Иван Иванов. Надявам се парламентът да влезе в роля и да постави човек с нужните качества и мотивация.

Ще се радвам да видя дълбоко проучване и анализ с членовете на КЕВР дали няма пробойни, които да запушим и да се намалят цените, призна министър-председателят. Целта не е да имаме най-ниския ток, нито най-добрите закони, или сме взели правилните решения, или не, коментира Петков темата с мораториума.

„Булгаргаз“ също не си е свършило работата с азерския газ, въпреки липсата на работеща връзка. Това е нещо, което през 2022-ра ще променим. 

Всяка сутрин се събуждам със статистика колко са ваксинирани, починали, в болница... Истината е, че имаме още капацитет на болничните легла, но трябва всички като общество да направим така, че да не се затваряме, децата да ходят на училище. 

Говорих с министър Бойко Рашков - трябва остра кампания срещу фалшивите сертификати. От днес всеки починал, който се е водил ваксиниран, ще бъде проверен от МВР. Това би трябвало да вкара риск у хората, които правят това незаконно действие. Проверките ще засегнат всеки случай с ковид, обеща министър-председателят.

Средната ми дъщеря, която е на 14, макар и с диабет тип 1, стана първото ми ваксинирано дете. На тези хора трябва да препоръчваме ваксинация, защото са по-уязвими.

Самият той не желае да се налага локдаун, но ако болниците се препълнят, ще се наложи.

Бърза, явна, ефективна работа на групи в областите култура, интеграция, икономика и др. ще работят за награждане. Българската позиция е ясна. "Аз вярвам, че добросъседството трябва да е водещо и вярвам, че това добросъседство изисква много работа. Трябва да работим заедно", каза Петков по темата със Северна Македония.