Кирил Петков: У нас има 35 високоопасни язовира

Правителството работи усърдно за реална грижа за младежта, обяви премиерът

Общество
21:09 - 21 Януари 2022
3121
Кирил Петков: У нас има 35 високоопасни язовира

"Проблемът с язовирите в България е огромен. Имаме язовири в няколко министерства. Разпокъсано е управлението им. 35 язовира се водят високоопасни, но за съжаление нищо не е направено до момента по този въпрос", обяви министър-председателят Кирил Петков.

Той обяви това по повод въпрос зададен му по време на парламентарен контрол от Румен Христов от ГЕРБ-СДС.

"Огоста е вторият по големина язовир у нас. Към момента се изчислява, че проблеми със стената на язовира не застрашават живота на хората, които живеят под стената. Така или иначе трябва да се вземат мерки, защото стената има проблеми ти трябва да се решат, за да няма инциденти", каза още Петков. 

По повод язовирите зам. министър председателят Корнелия Нинова обяви други проблеми, касаещи собствеността ва водните обекти. По думите й в момента у нас има 6844 броя язовира. Повечето имат по няколко собстнвеника- един на земята, един на водата, един на стената. А има и много такива, които са с неизяснена собственост.

Премиерът Петков заяви, че за първи път страната ни ще има реална грижа за младежта. Правителството работи в тази насока и има два приоритета- изграждане на единна държавен стандарт за финансиране и построяване на 20 младежки центъра, каза той.