Кирил Петков: Утре КЗК ще одобри сделката между "Юнайтед груп" и "Булсатком"

Служители на "Булсатком" от цялата страна се събират утре сутринта на протест, обясни съпредседателят на ПП

Политика
19:30 - 31 Януари 2024
5111
Кирил Петков: Утре КЗК ще одобри сделката между "Юнайтед груп" и "Булсатком"

Никола Минчев е един прекрасен кандидат за водач на евроизборите. Ще решим за вътрешни избори за всички кандидати в листата. Вече ще започнем официални преговори за обща листа с ДБ. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков преди Националния съвет на партията.

"Ако е вярно, че утре КЗК ще одобри сделката между "Юнайтед груп" и "Булсатком", това много ни притесни. Защото ние сме чели докладите за близо 60% процентен дял. По-притеснителното е не самите фирми какво правят, а ако КЗК вземе решение без никакъв коментар, а просто одобри нещо, което може да се отрази на хиляди българи за цената на телевизията и за възможността за селекция. За нас е притеснително, че когато се знае за смяната на регулаторите в последният момент и толкова бързо да се вземе такова решение. Ние вярваме, че реформата в КЗК трябва да стане много бързо и ще вкараме нов закон. Ние не трябва да чакаме нито ден повече, смяната на КЗК и закона трябва да стане основен приоритет и ние ще говорим с колегите от ГЕРБ утре", обясни съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Коментарът му бе по повод появила се информация, че утре комисията се кани да одобри сделката, чрез която "Юнайтед груп" - собственик на "Виваком", ще придоби и "Булсатком". Служители на "Булсатком" от цялата страна пък ще се съберат утре сутринта на протест пред сградата на КЗК. Те също не одобрявали сделката.  Против нея преди време се обявиха и А1 България" и "Йетел". Коментар от трите мобилни оператора в сряда обаче нямаше. 

Като трета тема на Националания съвета на ПП Петков определи опасността от ребрандирането на "Възраждане" като консервативна партия. Това много ни притеснява, защото не можем да забравим руските знамена, снимките с Митрофанова, каза още Петков. Надявам се, че колегите от "Възраждане" няма да заблудят колегите от ГЕРБ, каза още той.

Той обясни, че само вицепремиерът Илияна Йотова може да каже кой е отправил оферти към президента Румен Радев да е част от сглобката.  

Днес видях, че Борисов не е сигурен в моята теза, че докато нямаме работещи служби, а само си прехвърляме думи, няма как обществото да напредне, каза още Петков.