Кирил Петков в Пловдив : Очаквам тежка предизборна кампания

Асен Василев не вижда коалиция с ГЕРБ след вота

Политика
19:11 - 15 Април 2024
2952
Кирил Петков в Пловдив: Очаквам тежка предизборна кампания

Очаквам тежка тежка компроматна предизборна кампания, с която нашите опоненти ще се опитат да ни вкарат в обяснителен режим. Ние обаче ще се стремим да не влизаме в техния тон. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в Пловдив. Той и неговите съмишленици Асен Василев, акад. Николай Денков и Никола Минчев провеждат среща със свои симпатизанти на Римския стадион в града.

Кирил Петков заяви, че са решили да разговарят с хората, въпреки че предизборната кампания все още не е започнала. Според него е много важно да чуят мнението на българите за своите действия и какви проблеми ги вълнуват.

"Ние ще говорим с откровено с хората и ще си признаем и грешките, които сме допуснали. Една от тях е, че искрено повярвахме, че нашите партньори от ГЕРБ са готови да направим заедно необходимите реформи в обществото. Останахме разочаровани от техните действия. Доволни сме обаче, че мнозинството българи искат реформите да се случат и всеки, който управлява, ще бъде принуден да ги извърши", заяви Кирил Петков.

Асен Василев добави, че няма да коментира решението на "Зелено движение" да не се яви заедно с ПП-ДБ на изборите и това е въпрос към неговото ръководство.На този етап той не вижда как ще бъде сформирана коалиция с ГЕРБ след изборите. Асен Василев каза още, че не се притеснява от скандала, свързан с митниците, контрабандата, пудела и скъпите часовници.

"Ако има такава контрабанда, то значи, че някой е вдигнал граничната бариера, а някой началник  на граничен пункт си е затворил очите. Или че от ДАНС не са разбрали, или че и те са си затворили очите. Нека видим цялата истина и фактите. Да се разбере кой всъщност си е затваря очите", заяви още Василев.

Акад. Николай Денков припомни пред присъстващите успехите на ръководеното от него правителство. 

„Вече сме в разгара на компроматната война и тя има няколко теми. Една от тях е, че ние не можем, затова и ще направим преглед какво сме свършили", заяви Денков, който беше представен от Никола Минчев като „премиера, с когото трябва да се гордеем". Доскорошният министър-председателя изброи постижения като влизането на страната ни в Шенген и подчерта, че ще станем част от това пространство до 1 година и по суша, подготовката за еврозоната, падането на инфлацията, ръста на заплатите, който чувствително надхвърля поскъпването, вдигането на пенсиите, безплатните детски градини и учебници и много други. „Колкото и да обясняваха, че не можем, очаквам до края на годината да бъдат пуснати 100 км магистрални пътища. Още това лято до морето ще пътуват новите немски вагони", каза още Николай Денков. Той също коментира отношенията с ГЕРБ.

"Точно преди 2 години точно тук в Пловдив се проведе учредителният конгрес на „Продължаваме промяната", обясни Николай Минчев защо е избран вторият град за началото на серията срещи из страната. Лидерите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов не присъстват на събитието в Пловдив.