Кирил Петков взима храните и горите

Режат чиновниците в Министерство на земеделието с 15%

Актуални новини
17:52 - 04 Април 2022
7969
Кирил Петков взима храните и горите

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителната агенция по горите преминават към Министерския съвет. Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове“ пък отива към Министерството на финансите. Това е записано в проект на нов устройствен правилник на Министерството на земеделието, публикуван за обществено обсъждане.

Вследствие на това се променя и името на ведомството - от Министерство на земеделието, храните и горите на Министерство на земеделието, а числеността на администрацията му се намалява с 15%.

В проекта е записано още, че дирекция „Сигурност“ и дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ преминават на пряко подчинение на министъра на земеделието с оглед усложнената международната обстановка и кризисната ситуация в много стопански сектори в страната.

Уточнява се, че ще бъдат осигурени необходимите финансови средства за изплащане на обезщетенията на освободените служители от Министерството на земеделието в резултат на структурните промени. Необходимите средства ще са в рамките на разходите, определени по чл. 1, ал. 5, т. 6.2. от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и няма да доведат до промени в бюджета.