Киро Брейка : Николай Марков ще накисне Ивелин Михайлов за пари и ще унищожи "Величие" (ВИДЕО)

Влогърът се извини на последователите си, че ги е подвел, агитирайки за полковника в свои видеа

Политика
21:50 - 01 Юли 2024
15122
Киро Брейка: Николай Марков ще накисне Ивелин Михайлов за пари и ще унищожи "Величие" (ВИДЕО)

Полковник Марков ми се обади и ми прати послание по Ивелин да внимавам с видеата и да ги оставя да работят. Това сподели в най-новия си клип в Youtube влогърът Кирил Кирилов, известен като Киро Брейка. Той заяви, че е бил заплашван от председателя на парламентарната група на "Величие" Николай Марков.

По думите му Марков взел пари за предизборната кампания, за да дискредитира и да създаде проблеми и на Ивелин Михайлов. Знаел на кого и как са давани пари, затова щял да накисне Ивелин, че ги е връчил на някой, който после ги дал на влогъра.

"На Ивелин му е скроена шапката. Искат да го занулят. Ивелин ще го съсипят - 99%, един му давам да оцелее. И партия "Величие" няма да я има. С един куршум три заека. По-малко пари, партията няма да я има, и правителство. Заради един човек, на който аз се доверих", коментира Кирилов. 

"Ти самият каза, че народът ви е работодател и може да ви критикува и че депутатите са длъжни да ни дават обяснения. Не те ли досрамя да ми се обадиш, полковник?", попита той Марков.

По думите му, депутатът го обвинявал, че е взимал пари, а когато Кирилов намесвал темата, той отклонявал въпросите. "Може ли най-верния ви човек да загубиш? Аз никога повече няма да се занимавам с политика. Повярвах, исках нещо да стане, но този човек, който говореше как ще вкарва ГЕРБ и ДПС в затвора, отиде и гласува с тях", допълни Киро Брейка, който дълго пазеше гърба на партия "Величие" и открито показваше подкрепата си. 

Влогърът споделя, че дълго се чудел дали да направи това видео и дали да сподели за заплахата, защото щял да си има проблеми. Но решил, че ако си замълчи, ще има проблеми със съвестта си. 

В платформата Patreon Кирилов публикува откъс от разговор, в който се чуват заплахи и обиди по негов адрес. "Записът на полковника е дълъг, аз ще ви пусна само тази част, в която ми казва какво ще се случи с мен", поясни той. "Готов съм да извикам медии и експерти, за да докажа автентичността на записа".

По думите на влогъра Марков и Михайлов се познавали от четири месеца, но полковникът си приписвал заслуги за всичко, което е направил създателят на "Исторически парк". Той разказа още как в разговор с друг човек Марков бил хвърлил химикалка на масата и казал: "Мога ей така да му реша проблемите на Ивелин, ей така".

Кирил Кирилов е готов да се извини на хората, че е бил подведен от Николай Марков. "Председателят на парламентарната група на "Величие", който даже не дойде навреме за първия си работен ден в парламента, не е член на партията, но направи изявление, че "редовият член Ивелин Михайлов няма право да изисква от народните си представители!"

"Аз съм до тук. Но не мога да го премълча това нещо, защото съм длъжен да го споделя", коментира още влогърът. 

"Качвам записа в Patreon. Големият стратег даже не се усети, че са го записали. Разправяше, че е няколко хода пред мен. Ние вече сме врагове", поясни Кирил. 

"Този хубавец, този почтен човек, който гарантираше живота си. Какъв живот? Ти излезе на трибуната, подсвирнаха ти три пъти от "Възраждане" и ти започна да пелтечиш. Забрави какво щеше да кажеш". 

"Искам да чуете какво ми гласи полковник Марков, ако продължавам да говоря и да казвам истината. Искам да си направите изводите. Полковниче, повярвай ми, че ще докарам десетки хиляди да подкрепят мен. И престанете да ме плашите. Това е нагло и арогантно", заяви още Киро Брейка. 

Депутати от парламентарната група на "Величие" са заплашвали и един от основателите на партията - Ивелин Михайлов.

"Има включително и заплахи срещу мен, че ще бъда унищожен...Това, което ще стане първоначално е да ми бъде разрушен имиджът и после да бъда унищожен икономически или физически", сподели самият Михайлов, който потвърди, че заплахите идват от депутати от "Величие".

Те били предимно, че ако Михайлов направи нещо, както те не го искат, той ще бъде унищожен и ще се задействат процеси, при които няма да има точка в света, в която да се скрие. Идеологът твърди, че заплахите дошли след разговор с ръководството на парламентарната група.

Михайлов обяви, че утре от 10:30 ч. ще направи изявление. На него ще присъстват и депутати, за да потвърдят думите му и информацията за отправените заплахи.