Киро и Асен идват в парламента с частен бодигард тип "мутра от 90-те"

Охранителят Лъчезар Стефанов пази от досадни журналисти лидерите на "Промяната". Преди това е работил в... администрацията на Министерството на финансите

Новини
19:19 - 05 Януари 2023
13162
Киро и Асен идват в парламента с частен бодигард тип "мутра от 90-те"

Мастит бодигард с дебел врат, гола глава и черни дрехи стои непрекъснато зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев в парламента в последните няколко седмици, забеляза парламентарните репортери. Оказа се, че той е бил специално нает, за да охранява лидерите на "Продължаваме промяната".

Охранителят е плътно зад гърбовете на Асен Василев и Кирил Петков

Василев и Петков се оплаквали от агресия в парламента и от нарушаване на личното им пространство от конкретни репортери, които ги притискали навсякъде, снимали ги нерегламентирано и нахълтвали в стаята на парламентарната им група с камери, без това да им е позволено. Затова преценили, че трябва да имат охранител, който да е с тях в сградата на Народното събрание и да разгонва натрапниците.

Проверка установи, че въпросният господин, който фактически работи като частен охранител на Кирил Петков и Асен Василев, е вписан в регистъра на нещатните служители в Народното сътрудници като сътрудник на Искрен Митев, депутат също от парламентарната група на "Продължаваме промяната". Името му е Лъчезар Йосифов Ставрев.

Внимателно търсене в публични информационни източници пък показва, че мъжът с дебелия врат, чиято визия не съответсва на протокола на парламента, е бил назначен в Министерство на финансите, ведомството управлявано от Асен Василев по време на кабинета "Петков" за около седем месеца в началото на 2022-ра година. Ставрев е бил назначен от Асен Василев на щат в Министерството на финансите в отдел "Обща администрация" с месечна заплата от 1700 лева.

Информацията за предходната месторабота на бодигарда се потвърждава и от подадената от него декларация пред КП КОНПИ. Изниква логичния въпрос как частен охранител, очевидно неразбиращ нищо от финансова политика, е бил назначен на държавна работа в министерството!? И каква заплата е получавал бодигарда Лъчезар Ставрев, следващ неотстъпно Асен Василев и Кирил Петков?

Лъчезар Ставрев, който в момента е бодигард на лидерите на ПП, е работил и в Министерството на финансите, назначен от Асен Василев. Интересно е какви са познанията му по икономика и финанси...