Киро Киров платил 20% ДДС на държавата върху сумата за отвличането си

Освен 517-те хиляди евро откуп на "Наглите", семейството дало и 112 000 евро за данъци

Актуални новини
12:50 - 06 Април 2019
2171
Киро Киров платил 20% ДДС на държавата върху сумата за отвличането си

Синът на отвлечения преди 10 години от "Наглите" Киро Киров обяви, че семейството е трябвало да плати и ДДС от 20% върху цената на откупа на държавата, както и данък печалба в размер на 10%. До абсурдната ситуация се стигнало, тъй като парите за отвличането - 517 000 евро, били извадени от оборотните средства на фирмата на похитения, обясни казуса Иван Киров в интервю, публикувано в днешния брой на в. "24 часа".

"Когато баща ми беше отвлечен, дейността на фирмата ни "Киров" на практика замря. Аз нямаше откъде да намеря исканите средства от "Наглите" за откупа му, освен от оборотните средства на дружеството. Добре де, но похитителите не дават финансов документ за получените пари, така че за държавата те се водят спечелени от нас. Така че освен че дадохме 517 000 евро на бандитите, отвлекли баща ми, платихме в края на годината и 102 000 евро на държавата за ДДС, а накрая сумата бе обложена и с данък, все едно е спечелена и изхарчена от нас. Общо 121 000 евро... Ситуацията наистина беше нелепа", разказа Иван Киров.

Днес отвлечения Киро Киров е на 80 години. В сравнително добро здраве е, но изведнъж се състарил с 10-15 години след преживяния ужас. Бизнесът на компанията обаче се сринал. По думите на сина му Иван Киров, десетократно повече пари са загубили заради сътресенията в компанията покрай отвличането от "Наглите" на собственика