Киро Киров-Японеца купува 1000 бързи теста за “Факултета”

Очаква се да пристигнат от Канада утре или във вторник

Новини
13:18 - 19 Април 2020
2830
Киро Киров-Японеца купува 1000 бързи теста за “Факултета”

Киро Киров-Японеца купува 1000 бързи теста за наличие на антитела от коронавирус за ромските квартали в София "Факултета" и "Филиповци”, съобщи "24 часа”, като се позовава на свои източници.

Тестовете, с които се проверява имунният отговор на коронавирус, вече са поръчани и се очаква да пристигнат от Канада в началото на следващата седмица - най-късно до вторник.

В събота, на 18 април, столичната Районна здравна инспекция вече започна прилагането  на бързи тестове в квартал "Факултета", и всеки, който желае, безплатно можеше да си направи такъв тест. 

Преди дни в двата квартала - "Факултета" и "Филиповци" с предимно ромско население, възникна напрежение. заради поставените временни контролни пунктове на изходите им. Оттам може да се излиза само с попълнена декларация. Тогава Киро Киров-Японеца призова жителите на двата квартала да спазват ограниченията и мерките, наложени от оперативния щаб, като припомни колко важно е това за здравето на хората.

Веднага щом пристигнат тестовете, Киров ще получи и съдействие от здравните власти в София, за да започне тестването в двата квартала.