Киро Японеца: Пуснаха килъра на сина ми като Джок

Топ
12:41 - 22 Октомври 2019
3471
Киро Японеца: Пуснаха килъра на сина ми като Джок

По делото за опита за убийство на сина на Кирил Киров-Японеца - Януш Сотиров, се заплете казус, подобен на този с Джок Полфрийман. Ромският бос ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров с настояване за възобновяване на делото срещу осъдения от ВКС на 9 години затвор Марин Петров и Георги Петров, който бе оправдан от съдиите на Лозан Панов.

Киров и адвокатите му ще атакуват решението на върховните магистрати, които са произнесли присъдата с мотива, че единият член на състава - съдия Бойка Янкова е била неправомерно повишена в ранг и по този начин участието й в делото е компрометирано, предаде "Блиц".

Това става ясно от решение на ВАС, което е произнесено на 13 юни 2019 година и е окончателно. Това на практика означава, че съставът произнесъл решението по делото на 7 октомври т.г. не е имал това право, той като Бойка Янкова не е встъпила в длъжност като върховен съдия.

Кирил Киров се надява, че обвинител №1 ще вземе предвид аргументите и документите, които защитата му ще изложи по този случай. Сходна е ситуацията с делото срещу Полфриймън, където прокуратурата поиска възобновяване на делото с мотива, че председателят на съдебния състав Калин Калпакчиев е в конфликт на интереси поради обвързаността си с Българския хелзински комитет. l