Китай разреши на три авиолинии да увеличат международните полети

Новини
12:40 - 19 Юли 2020
2686
Китай разреши на три авиолинии да увеличат международните полети

Китайският авиационен регулатор съобщи в петък, че компании Japan Airlines, Lao Airlines и Hainan Airlines са получили разрешение да увеличат броя на международните си полети, заради ефективните мерки за контрол на COVID-19, предава Радио Китай.

Полети JL829/0 между Токио и Далиен, QV815/6 между Виентян и Кунмин, HU491/2 между Пекин и Брюксел и HU7975/6 между Пекин и Торонто са част от втората партида „наградени полети“, след въвеждането на системата за "възнаграждаване или отмяна", въведена от Администрацията за гражданска авиация на Китай на 4 юни.

Броят на тези двупосочни полети може да бъде увеличен от един до два пъти на седмица, посочва още администрацията. Японските и лаоски авиолинии бяха първите две чуждестранни компании, които бяха възнаградени.

Според политиката на администрацията, ако всички влизащи в страната пътници тестват отрицателно за новия коронавирус три седмици подред, авиолинията ще получи разрешение за увеличаване на броя полети на седмица. Ако броят на пътниците, които дадат положителни резултати, достигне пет, полетите на авиолинията ще бъдат отменени за седмица.

Забраната може да трае четири седмици, ако броят на пътниците с положителни резултати достигне 10. Мярката за подновяване на някои международни полети цели да се балансира епидемичния контрол с икономическо-социалното развитие, подчертават от институцията.