Китай редактира "Миньоните", не отговарят на социалистическите ценности

Шоу
14:26 - 24 Август 2022
2172
Китай редактира "Миньоните", не отговарят на социалистическите ценности

Поредният хитов анимационен филм от поредицата "Аз, проклетникът", излязъл тази година - "Миньоните 2", беше редактиран от цензурата в Китай.

Франчайзът разказва от години забавни истории, в които комичен суперзлодей Гру работи с малки жълти последователи, които говорят на свой бърз и оживен език и правят пакости.

Конкретно "Миньоните 2" (Minions: The Rise of Gru) проследява детството на Гру и приключенията му с отстранения създател на престъпна супергрупа Див Пердах (в оригинала - Wild Knuckles), повели мечтаещото да стане злодей дете към бъдещата му слава.

Краят на "Миньоните 2" преобръща живота на главните герои. Див Пердах се оказва в затвора за 20 години и открива "любовта си към актьорството". Гру се "завръща към семейството", а по-късно смята бащинството на три деца го праща на страната на доброто.

Китайските цензори са решили, че подобен край не отговаря на социалистическите ценности, защото злодеите намират щастие, вместо наказание и са го редактирали.

Броят на децата е намигване към новата политика за насърчаване на раждаемостта, след като Китай разреши трето дете на семействата, за да избегне демографски колапс в следващото десетилетие.