Китайски хибрид измина 2208 километра без презареждане

Постижението е направено с пълен резервоар и пълна батерия

Новини
16:36 - 28 Октомври 2024
1499
Китайски хибрид измина 2208 километра без презареждане

Притежаваната от SAIC компания Roewe постигна забележително постижение, като постави нов световен рекорд на Гинес за най-дълго разстояние, изминато от хибриден автомобил с възможност за включване към електрическата мрежа (PHEV) без зареждане с гориво или презареждане.

Roewe D7 DMH, седан от среден клас, измина удивителните 2208 км за четири дни.

Roewe D7 DMH премина през предизвикателни терени, включително чакълести пътища, сняг и лед, като същевременно изкачи значителни височини. Впечатляващата производителност и ефективност на автомобила бяха очевидни по време на цялото пътуване, демонстрирайки възможностите на хибридното задвижване от плъгин тип.

Roewe D7 DMH е оборудван с 1,5-литров бензинов двигател и електромотор, които предлагат комбинирана мощност от 201 конски сили. Автомобилът може да се похвали с обявен пробег от 1400 км, който включва 125 км чисто електрически пробег. Рекордното пътуване обаче надхвърли тези стойности, демонстрирайки потенциала на технологията PHEV.

Това постижение подчертава напредъка на технологията PHEV и потенциала за удължаване на пробега и горивната ефективност. Тъй като автомобилните производители продължават да въвеждат иновации, можем да очакваме в бъдеще да видим още по-впечатляващи постижения на хибридните автомобили от типа plug-in.