Китайски учени пътуват във времето

Странната история все още се доказва и отрича

Мистика
13:57 - 05 Април 2022
4078
Китайски учени пътуват във времето

През лятото на 1994 г. китайски изследователи от Университета Юнан пътуват до виетнамската граница, за да разследват предполагаемо място за кацане на НЛО. Местни жители разказват, че близо до град Джинхе, провинция Юнан, объл обект е летял над горската местност, пише Hiddentruth.

Когато хората отиват там се оказва, че точно в средата на гората се е образувала дълбока дупка. Дали мистериозното устройство е вземало проба от почвата или е изкопало проход в земята – не е ясно. Инцидентът е съобщен в Кунмин, а след това в Пекин. Организирана е група учени, които по-късно проучват отвора в земята.

Оказва се, че на дълбочина от 63 метра има огромни находища на кварц, а от обекта няма и следа. Ясно е, че местните не биха могли да изкопаят толкова дълбок проход в земята. Група специалисти правят измервания, интервюират местни жители и остават да пренощуват в селището Джинхе.

Събитието се повтаря през нощта. Зеленикава топка се спуска над мястото. Изследователи бързо отиват там и стават свидетели на необясним феномен. Буквално десет секунди след като стигат до дупката, от нея излита топка и изчезва от полезрението.

На сутринта експертите слизат на дъното и виждат, че е останал много по-малко кварц и се е появила странна кухина. Рискувайки живота си, китайските изследователи влизат в нея. Кухината представлява кръгла камера с размери десет метра дължина, осем метра ширина и четири метра височина. Стените й са с различни пластове скали.

Изведнъж се чува шум и проходът към кухината е блокиран. Спасителната операция продължава три дни, но е невъзможно изследователите да бъдат намерени. До момента не са открити шестимата специалисти от Университета Юнан.

Конспиративните теоретици смятат, че те на са изчезнали без причина и незнайно къде. Според една от версиите участниците в инцидента са транспортирани във времето.

Открити са писмени доказателства от 1953 г., че в Джинхе са дошли пет изтощени и мръсни човека в странни дрехи, нетипични за онова време. Не е изяснена съдбата на шестия участник в събитията. Те настоят, че са служители на Университета Юнан, но това официално не е потвърдено.

Те тогава дори не са били родени! Местните власти реагират доста остро на всички техни опити да докажат кои са. Изпратени са в изправителна колония, където умират в средата на 60-те години поради непоносимите и тежки условия на живот.

По-късно, експерти твърдят, че те са преживели пътуване във времето от почти половин век: от 1994 до 1953 г.

Може ли тази история да е поредица от съвпадения? По искане на група студенти от Университета Юнан, които вярват в конспиративната версия за случилото се през 1994 г., през 2007 г. прокуратурата на провинцията провежда разследване. Оказва се, че имената на всичките пет изчезнали специалиста съвпадат с имената на затворниците в изправителната колония от 1953 г.

Друг парадокс е, че през 2010 г. китайските власти започват ново изследване на кварцовата вена в провинция Юнан. Не е открита дупка в земята. Освен това георадарът не открива никакви кухини в земята на дълбочина от 100 метра, но е намерен кварц