Китаристът на Стинг с концерт в София (ВИДЕО)

Култура
11:01 - 17 Март 2023
2590
Китаристът на Стинг с концерт в София (ВИДЕО)

Доминик Милър, китарист на Стинг, ще има концерт в София, заедно с групата си Dominic Miller Group. В нея са Николъс Фишман - бас, Джейкъб Карлзон - клавишни, и Николъс Викаро - ударни. Събитието е на 22 април, на сцената на Joy Station, съобщават организаторите.

Музикантите идват у нас след три концерта в Германия и Полша, и преди турнето им да продължи в Чехия, Франция, Великобритания и Нидерландия през май.

В програмата на концерта в София ще бъдат включени  композиции от соловите албумите на музиканта, мелодии от репертоара на Стинг, както и преработки на хитове, в които Доминик Милър е съавтор и изпълнител.

„Мисля, че музика може да се прави, когато поискаме, но за да твориш музика се изисква съвсем друга ангажираност. За всекиго е различно, но за мен, например, не е възможно да пусна wi-fi на креативността, освен ако не съм сигурен, че ще извървя пълното пътуване и ще доведа процеса на творчество до край. Това е моят ангажимент, отнема много енергия, но е много възнаграждаващо. Пиша музика, като отварям сърцето си напълно за всички възможности, след което върша работата с каквото и вдъхновение да има в ръцете ми“, казва Доминик Милър в интервю за Jazzinthepark.