Китеник или булана - с какво да си покрием колата на морето?

Разкъсаха от бъзик собственик на "Мерцедес" с китеник, който е паркирал на тротоар в роден морски курорт

Топ
13:17 - 07 Август 2019
16894
Китеник или булана - с какво да си покрием колата на морето?

На какви ли неща не се е нагледал българинът - на всякакви простотии, за които после се тупаме в гърдите и след мощното "Булгар, булгар!", често се бъзикаме, че сме Бай Ганьо. И изобретяваме различни неща, новатори сме. Е, такъв е случаят със собственик на "Мерцедес" с монтанска регистрация, който застла возилото с китеник и други покривала. Каква е била идеята му, само той си знае, но майтапите, които отнесе в социалните мрежи, не са за пренебрегване.

А номерът е лесен, вижда се, че си го е избирал сам - М 9999 АМ. Сам е избрал и да паркира директно върху тротоара в един от родните черноморски курорти, което още повече разгневи хората.

"Море. Почивка. Хотел. Вип. Персона. Мерджан. Четири Деветки. Тротоар. Опаковка. Кристо Явашев.
Естетически съвет. Лято 2020. С чаршафите и хавлиите от хотелската стая", е първият коментар, след който следват и останалите хитове.

"Тая стара кошница не може да бъде никакъв Мерцедес!", "Човекът е индианец от щата Монтана!", "Човек полага усилия, проявява творческия си гений в съзвучие с местната култура - покрива колата си с цветни карета, повтарящи цветовете на тротоарните плочки наоколо и пак няма признание, и пак няма благодарност...", "Колите не се покриват. Те са произведени така, че да издържат и на студ, и на пек. Най-много на предното стъкло, отвътре, да се сложи станиолов сенник, да не избелее дамаската. В Италия никой не си покрива колата", "Вие виждали ли сте кола бита от едра градушка! За нищо не става. Вестникът на предното стъкло отвътре е само за сянка, "Ако преди малко са съобщили за градушка и нямаш време за друго, каквото има под ръка" и "Човекът цял живот е спестявал за да седне зад "мерниче"! Съобщили са за градушка и е завил любовта на живота си. Какво му се изсипахте на главата вие префърцунени естети?!"

"Китеникът, когато не е на предния капак, пази задната седалка от износване, спукана кора яйца, щайги с буркани, агнета и т.н.", е един от хитовите коментари, събрал най-много лайкове.

"Принципно бих обяснил на повечето, изходили се под тая снимка, че те са ганьовците, но никога няма да разберат, затова ще пропусна. Българинът обожава да е в група, дружно сочеща с пръст друга група или индивид... Прост народ, слаба държава.... Да ви е хрумвало, че нито номерът е 2к, нито колата струва 20, да речем? Ако чуя, че идва градушка, и аз бих си завил колата, с каквото имам под ръка. В случая, някой без работа е решил да се направи на интересен, пускайки тоя пост, и стадото се е юрнало да следва тоя светъл пример. И като нахранихте човек спрямо една ситуация, ей така, за спорта, чувствате ли се по-големи и значими? Гаден народ сме си, семката ни е мръсна и винаги е била", твърди Мартин Николаев.

"Прочетете внимателно коментарите - никакво възражение по същество, т.е., че за да правиш това, си див простак. Разговорът е китеник или булана. Слави ли? Та те не го заслужават", обобщава всичко Цвети Николова.