Класически победи за Аржентина и Бразилия

Спорт
10:34 - 24 Септември 2022
2004
Класически победи за Аржентина и Бразилия

Ричарлисон вкара два гола и националният отбор по футбол на Бразилия победи с 3:0 Гана в контролна среща в Льо Авър, Франция.

Бразилия надигра категорично съперника си през първото полувреме и защити репутацията си на отбор, от който се очаква да стигне до финала на предстоящото световно първенство и евентуално до рекордна шеста купа.

Бразилците наложиха свирепа преса с Винисиус, Рафиня, Ричарлисон и Неймар, който завърши мача с две асистенции. Маркиньос вкара първото попадение в деветата минута след центриране на Рафиня от корнер, а Ричарлисон удвои преднината на бразилците само десет по-късно с шут от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл.

Нападателят на Тотнъм оформи крайното 3:0 пет минути преди полувремето с удар с глава от центриране на Неймар.

"Надявам се феновете в Бразилия вече да имат повече доверие към мен, защото вкарвам често за националния отбор. Това е резултат от много работа", каза той.

През втората част за Бразилия се появиха много резерви, но Неймар остана на терена през всичките 90 минути.

В друга проверка, играна в Маями, САЩ, воденият от Лионел Меси тим на Аржентина се наложи също с 3:0 над състава на Хондурас. Лаутаро Мартинес откри за аржентинците в 16-ата минута, а Меси бе точен на два пъти - първо от дузпа в края на първото полувреме, а после и в 69-ата минута.