Кличко: В половината от Киев все още няма ток

Техници ремонтират повредената мрежа денонощно

Украйна
12:58 - 25 Ноември 2022
464
Кличко: В половината от Киев все още няма ток

Два дни след масирания руски ракетен обстрел на украинската електро- и водоснабдителна мрежа половината от домакинствата в Киев все още нямат електрозахранване, предаде ДПА, като се позова на кмета на украинската столица Виталий Кличко.

В една трета от домакинствата в Киев обаче вече е възстановено топлоподаването, обяви Кличко в "Телеграм". По информация от военната администрация на столицата междувременно е било напълно възстановено и водоснабдяването в Киев. Водното налягане все още може да е ниско при някои потребители, добави военната администрация.

Топлоподаването в града също се възстановява. Специализирани екипи извършват спешни ремонти. Веднага щом бъде стабилизирана електропреносната мрежа, мобилната телефонна мрежа също ще заработи във всички киевски квартали.

В сряда след масирани руски ракетни атаки по украинската енергийна инфраструктура беше прекъснато електроснабдяването в цялата страна. Техници ремонтират повредената мрежа денонощно.

По информация от украинската енергийна компания "Укренерго" късно снощи е било възможно да се задоволи около половината от потреблението.
Повечето топло- и водноелектрически централи вече отново произвеждат електричество.