Клоп: Никога няма да бъда треньор на друг отбор в Англия

Футбол
21:18 - 26 Януари 2024
3544
Клоп: Никога няма да бъда треньор на друг отбор в Англия

Никога няма да бъде треньор на друг отбор в Англия, дори да няма какво да ям! Това е 100 процента сигурно. Любовта ми към този клуб и уважението към хората са прекалено големи.

Това заяви на пресконференция по повод днешния анонс, че в края на сезона ще се раздели с "Ливърпул" на германския мениджър Юрген Клоп.

Той пое "червените" от "Анфийлд" на 8 октомври 2015 г. и ги изведе до дълго чаканата титла във Висшата лига и труумф в Шампионската лига, като това са най-значимите му успехи с тях.

Клоп е много обичан в Ливърпул и връзката, която имаше с клуба и феновете създаваше усещането, че той още дълго ще води легендарния английски тим.

Планът на 56-годишния специалист е да си почине, а той не изключва и вариант въобще да спре да се занимава с треньорство.

"Облекчението беше налице, когато взех решение за себе си. Днес чувствата са смесени. Но не съм толкова емоционален, колкото ще бъда, когато най-накрая всичко свърши.

Правя това вече 24 г. Осъзнах, че ресурсите ми не са безкрайни и предпочитам да довърша всичко в този сезон и след това да си направя почивка или да спра или каквото и да е. Вече не сме млади зайци и не скачаме толкова високо, колкото преди", сподели още Клоп.