Клоп призна: Под нивото сме на почти всички постове

Нека играчите да си спечелят мястото в състава, заяви наставникът на Ливърпул

Спорт
17:10 - 04 Април 2023
1553
Клоп призна: Под нивото сме на почти всички постове

В момента всеки играч на Ливърпул има реален шанс да си спечели място в стартовите 11. Това обясни мениджърът Юрген Клоп на фона на редицата незадоволителни резултати и представяния на тима този сезон. В момента отборът е чак осми в Премиър лийг, а през уикенда загуби тежко с 1:4 от Манчестър Сити.

“Трябва да се променим и в момента вратата за място в състава е широко отворена за всекиго, защото може би само 2-3 позиции са запазени” - заяви Клоп в интервю за “Скай Спортс”.

“Трябва да се справим с проблемите, това е единственият начин. Няма как да показваш само част от това, което е нужно. Няма как пет поредни пъти да отиграваш с пета и да се надяваш, че нещо ще се случи. Под нивото сме на почти всички постове. Няма как да го бъде с ОК представяне от страна на четирима и половина футболисти. Никой не показва страхотна игра, а срещу Сити така не може. Нужно е наистина да отвориш широко очите си и да вложиш всичко от себе си. Това и ще направим”, зарече се германецът.

Тази вечер Ливърпул гостува на Челси в отложен сблъсък още от осмия кръг.

Мениджърът повтори и думите си от вчерашната пресконференция, че ако не са били успехите му начело на “червените” през годините, той вече да е бил уволнен: “Мнозина биха казали, че трябва да си затворя очите до края на кампанията, но това няма се случи. Вече има 12 освободени колеги през сезона и аз останах последен. Мисля, че всички знаят, че ако това беше първата ми година тук, вече да съм някъде на почивка.”

В момента мърсисайдци са на 8 точки от топ 4.

“Нуждаем се от резултати. Необходимо е да се борим за точките. Само победи и победи биха ни свършили работа. Ако започнем с успехите срещу Челси, нещата могат и да започнат да изглеждат по-различно”, пожела си Клоп.