Клозет в парка "Заимов" става банка

Актуални новини
19:16 - 27 Август 2019
6404
Клозет в парка "Заимов" става банка

В парка “Заимов” отново се строи. Отдавна неработещата и единствена обществена тоалетна се “реконструира” в банков клон на два етажа, пишат от сдружението "Спаси София". Заменена по времето на Софиянски срещу апартамент в Люлин, с бонус - безсрочно право на строеж върху 50% по-голяма площ, тази тоалетна е показателен пример за пълзящото усвояване на зелените площи в града.

След приватизирането ѝ, тя е препродавана многократно, докато накрая не се сдобива с разрешително за строеж на "банков клон", издадено от главния архитект на район Оборище. Малко преди разрешението за строеж да изтече, то е презаверено с претекст, че отново ще се прави промяна в предназначението - този път за “бистро и бърза закуска”.

Всяка година нови и нови парчета от парковете се застрояват и докато населението на София нараства с бързи темпове, зелените територии изчезват необратимо. Огромни площи от парковете ни са частна собственост, придобита след далавери и схеми, включващи и общинските ръководства през годините, твърдят още от "Спаси София".