Кмет на Пловдив уволни заместничката си зaрaди корупция

Политика
19:19 - 08 Септември 2020
6423
Кмет на Пловдив уволни заместничката си зaрaди корупция

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев уволни заместничката си Лариса Кътова и отприщи бурен корупционен скандал в управляващата партия ГЕРБ.

Двамата се обвиняват взаимно в корупция в сигнали, адресирани до кмета Здравко Димитров и лидера на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев.

Алексиев заяви, че е отстранил Кътова от поста заради корупционни практики и неетично отношение към колегите. Тя е назначение на предишния кмет на района Ральо Ралев, който също бе обвинен за корупция и отстранен от поста.

Според кмета на „Северен“, Кътова е настоявала поръчките на кметството да се изпълняват само от "нейни" фирми и е бавила документите на други изпълнители. Срещу поведението и имало сигнали от граждани.

Алексиев обяви, че не знае дали Кътова е внесла сигнал до Здравко Димитров, в който от своя страна го обвинява в корупционни практики. „Ако е така, ситуацията би била "крадецът вика крадецът", добави Алексиев пред радио „Пловдив“.

Той ще сезира и Изпълнителната комисия на ГЕРБ с предложение бившата му заместничка да бъде изключена от партията.

"Такива хора нямат място в нашата партия. Аз съм новото начало, тя е миналото", отече кметът. В началото на мандата Алексиев бе възложил на Кътова до подписва договорите за суми до 50 хил. лв., за които не се изисква конкурс.

Тези дни кметът уволни и главния архитект на района Надя Бабунска.

Снимкa: Мaрицa