Кмет разходи Евтим Милошев с лодка из черноморското крайбрежие

Министърът на туризма се влюби в Приморско, омаян от Маслен нос и светилището Бегликташ

Ексклузивно
12:59 - 07 Юни 2024
10421
Кмет разходи Евтим Милошев с лодка из черноморското крайбрежие

Министърът на туризма Евтим Милошев извърши рекордна 10-часова обиколка в Приморско и Китен в началото на летния туристически сезон и остана смаян от живописното крайбрежие, километричните плажни ивици с фин като брашно пясък и необятните природни богатства на региона.

За разлика от предшествениците си, които традиционно инспектираха единствено плажовете по родното Черноморие, Евтим Милошев направи цялостен тур из природните забележителности на курортното градче на юг от Бургас, а ролята на негов гид пое кметът на Приморско Иван Гайков.

Преди това Милошев прекара повече от 2 часа в Историческия музей в Приморско, запленен от историите на открити експонати – останки от древни кораби, потънали през вековете след сблъсъци в подводните скали около Маслен нос. Музейната сбирка толкова впечатли министъра на туризма, че той реши да удължи програмата си, за да види с очите си Маслен нос.

Разходката с лодка по вода не завърши с гмуркане на Евтим Милошев в бистрите води край Маслен нос, но министъра на туризма остана поразен от крайбрежието, което преминава в територията на резервата „Ропотамо“,  полите на Странджа планина и най-голямата плажна дюна в България, намираща се на територията на природния резерват. Дългата обиколка на Евтим Милошев премина и през древното тракийско светилище Бегликташ, Международния младежки център край Приморско ММЦ, новоизгладената крайбрежна алея на Китен и изцяло почистеното устие на река Дяволска.

Министърът на туризма Евтим Милошев остана впечатлен от първото туристическо лого на Приморско и от книгата за града, написана от покойния проф. Божидар Димитров

„Приморско разполага с непреходен капитал – уникални природни ресурси, кристално чисто море, фини плажни ивици и богато култулно-историческо наследство“, не скри възхищението си от морския град Евтим Милошев.

Преди да се влюби в Приморско - градчето с най-дълга плажна ивица на юг от Бургас, Милошев посети и Царево, където беше специален гост на традиционните нестинарски игри в странджанското село Българи - единственото село, в което древния обичай се изпълнява в автентичния му вид така, както е запазен от години.