Кмет сгащен да разфасова елен в Странджа

Актуални новини
16:40 - 18 Ноември 2019
3464
Кмет сгащен да разфасова елен в Странджа

Четирима бракониери са арестувани в Странджа, след като опитали да разфасоват и приберат убит елен в землището на малкотърновското село Стоилово.

Сред тях е и кметският наместник на Стоилово Христо Христов. Мъжете дошли около 22 часа с "Лада Нива", в която носели пълно снаряжение за разфасоване и прибиране на дивеча. В багажника на джипа са открити брадви, найлони и торби.

Арестът им има и своята предистория, пише Флагман. Около 12:30 часа вчера горските стражари установили дружинка от 15 души, сред които бургазлии, малкотърновци, хора от село Стоилово. Там бил и началникът на РУ-Малко Търново Мавер Тодоров, който е част от групата авджии.

По данни от ловния билет, дружинката има разрешение да ловува в района на ДГС "Малко Търново", а се намира на територията на ДГС "Звездец", където според слуховете на местните имало повече дивеч.

Съставен е констативен протокол, иззети са билетите им и ловът е прекратен. Във вторник ще им бъдат съставени актове. Горските стражари са открили убития елен в реката, но заложили капан на бракониерите и подали сигнал в полицията. В 22 часа дойдоха 4-мата с джип и бяха готови да приберат улова, но са арестувани.