Кмет загина при инцидент, докато кара електрическа тротинетка

Намериха Петър Ненов в канавка на пътя

Новини
11:22 - 14 Юни 2024
6239
Кмет загина при инцидент, докато кара електрическа тротинетка

Кметът на хисарското село Ново Железаре Петър Ненов е загинал при нелеп инцидент. Около 21 часа е получено съобщение, че в канавка на пътя между селата Старо Железаре и Паничери е забелязан мъж. Пристигналите полицейски служители са  установили, че се е движил с  електрическа  тротинетка.

Медици от Спешна помощ на място са констатирали смъртта му. Образувано е досъдебно производство, което трябва да изясни причините и обстоятелствата за пътния инцидент и последвалата смърт.

"Общинската администрация на Хисаря, Общинският съвет Хисаря и кметовете на кметства изказват своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на дългогодишния кмет на с. Ново Железаре. Г-н Петър Ненов ни напусна внезапно снощи! Поклон пред всеотдайната и с достойнство изпълнена работа за жителите на с. Ново Железаре!", написаха от администрацията във Facebook.

Предстои Общинският съвет на Хисаря да назначи временно изпълняващ длъжността кмет. След това ЦИК обявява частични местни избори, които ще се организират от местната ОИК.