Кметът на Бургас зове: Предавайте на полицията всеки, нарушил карантината!

Без синя зона и в морския град заради коронавируса

Топ
15:35 - 16 Март 2020
3185
Кметът на Бургас зове: Предавайте на полицията всеки, нарушил карантината!

От утре до 29 март няма да има синя зона в Бургас, съобщи кметът на морския град Димитър Николов. Решението е във връзка с разпространението на коронавируса и призива гражданите да си стоят по домовете.

"Благодаря на органите на МВР. Няма човек, който е дошъл от рискова дестинация, да не е под карантина. Всичко, което зависи от нас, се прави. Разпоредените мерки няма как да свършат работа без участието на всички хора. 80% от хората спазват мерките и са изключително добронамерени и човечни. Ако болшинството са така, ще успеем да се справим", каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров

Същевременно кметът Димитър Николов призова бургазлии, ако имат сигнали за хора, които са нарушили карантината или пък за струпване на хора да се обадят на спешния телефон 112. Също така те могат да сигнализират и дежурните телефони на Общината - 056 841 560, 0885 00 96 78 и полицията - 166.

"Това, че сте ми писали във фейсбук не е сигнал, особено в извънредното положение, защото няма как да изчета и отговоря на хилядите съобщения! Не се паникьосвайте, истерията пречи на всички ни!", казва в обръщението си към бургазлии Димитър Николов.


Снимка: Флагман