Кметът на Гоце Делчев обсъди общи проекти с посланика на Македония

Агнеза Руси Поповска ще се срещне и с останалите управници в Благоевградско

Новини
13:45 - 08 Август 2024
612
Кметът на Гоце Делчев обсъди общи проекти с посланика на Македония

Кметът на община Гоце Делчев - Владимир Москов, проведе работна среща с посланика на Република Северна Македония в Република България нейно превъзходителство Агнеза Руси Поповска. На срещата присъстваха също заместник-кметовете на общината Валери Сарандев, Богдан Боцев и Саид Иброш.

Посланик Поповска бе придружена от своя съпруг, бивш министър на околната среда и водите и специалист по местно самоуправление в Република Северна Македония. Целта на посещението бе посланик Поповска да се запознае по-отблизо с региона и с неговите дадености - култура, икономическо развитие, бизнес среда, възможности за развитие на туризма.

По време на проведените разговори бяха обсъдени реализираните до момента и предстоящи съвместни проекти между община Гоце Делчев и партньори от Република Северна Македония, както и възможностите за сътрудничество в различни сфери.

Посланик Агнеза Руси Поповска сподели, че има намерението да проведе такива срещи с кметовете и на останалите общини в Благоевградска област.

След това гостите заедно с домакините проведоха интересна и ползотворна среща с Неврокопския митрополит Серафим, а по-късно посетиха и Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“, където се срещнаха с директора Елка Божикова и разгледаха учебното заведение, което е сред водещите в страната.

По време на посещението си, посланик Поповска се запозна и с възможностите за винен, СПА и селски туризъм, като посети водещи туристически обекти в община Гоце Делчев.