Кметът на Мадрид беснее: Винисиус да се извини, дискредитира Испания!

Спорт
17:35 - 04 Септември 2024
1289
Кметът на Мадрид беснее: Винисиус да се извини, дискредитира Испания!

Кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда бе много недоволен от призивите на звездата на Реал Мадрид – Винисиус, който се надява FIFA да отнеме домакинството на Испания на Световното първенство през 2030 г.

Нападателят на Реал Мадрид се надява да се стигне до тази сурова санкция заради проявите на расизъм в Испания, много от които са насочени именно срещу Ванисиус.

“Надявам се той веднага да се отрече от казаното. Всички сме наясно, че в обществото все още има прояви на расизъм и трябва да се трудим здраво, за да ги елиминираме. Но и е крайно нечестно да се твърди, че Испания и Мадрид в частност е расистко общество, както твърди Винисиус“, заяви Мартинес-Алмейда.

“Мундо Депортиво” обяснява, че от доста време Испанската федерация, градският съвет на Мадрид и Реал Мадрид работят с ФИФА за определянето на “Сантиаго Бернабеу” за домакин на финала на Световното първенство след шест години.

„Призовавам Винисиус да се извини за казаното, защото това заплашва приятното протичане на празненствата покрай Мондиал 2030. Няма съмнение, че той е изключителен футболист. Няма и съмнение, че всеки може да допусне грешка, а в случая той направи точно това. Голяма част от обществеността в Испания е на страната на Винисиус в борбата с расизма. Не можем обаче се съгласим с него, когато нарича цялата испанска общественост и конкретно тази в Мадрид расистка. Това не го приемам“, каза още кметът на испанската столица.

Действията на Винисиус дискредитират сериозно опитите на Испанската кралска футболна федерация, градския съвет на Мадрид и Реал Мадрид да убедят FIFA да определи „Сантиаго Бернабеу“ за домакин на финала на Световното през 2030 г.

Мондиалът след 6 години ще се проведе в Испания, Португалия и Мароко, а първите 3 мача от турнира ще бъдат в Уругвай, Аржентина и Парагвай като част от честванията за 100-годишнината от първия Мондиал.