Кметът на Несебър: Мога да гледам всеки в очите

Николай Димитров пристигна под охрана в морския град от ареста в столицата

Топ
15:06 - 11 Ноември 2019 (обновена)
5042
Кметът на Несебър: Мога да гледам всеки в очите

Кметът на Несебър Николай Димитров пристигна под охрана в морския град от ареста в столицата. Пред залата на Общинския съвет негови съграждани го посрещнаха преди да положи клетва и встъпи в длъжност. Те излязоха на мирен протест в подкрепа на Димитров днес.
Днешната сесия, която се провежда в Несебър, е насрочена за церемонията, на която общинските съветници, кметовете на населени места в община Несебър и Николай Димитров трябва да получат правомощията си.

„Прожекторите на обществения интерес, днес са насочени към тази зала - нека това, което осветят бъде достойнство, мъдрост и грижа за хората. Вярвам, че независимо от политическата си разноликост ще намерите човешко единомислие. Вярвам, че въпреки ситуацията, с която стартирате своето управление ще намерите правилния тон и действия, за да останат делата ви в историята, като повод за гордост“.

С тези думи се обърна Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков към кмета на Несебър Николай Димитров и общинските съветници по време на първото заседание на местния парламент в града.  

Сесията е без прецедент в политическата ни история - кметът, задържан дни преди изборите, бе доведен под конвой, за да положи клетва, а отвън-близо 1000 души наблюдаваха церемонията на видеостена и скандираха "Невивен". 

„Благодаря на съгражданите си, които не се поддадоха на провокацията, на гнусната интрига и по достойнство оцениха работата, която вършим аз и колегите ми за развитието на Несебър. На тези, които създадоха тази интрига и провокация, не пожелавам да преживеят това, което преживяваме аз и семейството ми. Те няма да го издържат. Благодаря на Господ за това, че закриля мен и семейството ми в тези тежки моменти. Мога да гледам всеки в очите, друг е въпросът дали Вие можете мен да ме погледнете“, заяви Николай Димитров. И допълни: Благодаря на инициативния комитет, който издигна моята кандидатура, и на всички жители на Несебър, които за пореден път ми гласуват доверие. А на всички новоизбрани общински съветници и кметове на кметства - надявам се, че както по време на кампания заявяват, че ще работят за доброто на община Несебър, да докажат това през следващите години. Благодаря на съгражданите ни, че опазиха град Несебър и община Несебър”.

Припомняме, че Димитров бе арестуван за купуване на гласове заедно с кандидатите за общински съветници Георги Георгиев и Петър Тодоров още преди провеждането на първия тур на местните избори. Тодоров днес също пристигна под конвой в залата на общинския съвет в Несебър. Георгиев обаче не дойде в залата да се закълне.