Кметът на Пазарджик за акцията: Ние да не сме някакви бандитски организации

Тодор Попов очаквал проверката в общината

Новини
12:58 - 01 Ноември 2021
5115
Кметът на Пазарджик за акцията: Ние да не сме някакви бандитски организации

Ние да не сме някакви бандитски организации, възмути се кметът на Пазарджик Тодор Попов след проверката на службите.

МВР, НАП и ДАНС са влезли в Община Пазарджик. Проверяват сигнал за финансови злоупотреби.

„Проверяват 10 документа, които са публични. Копия от бюджета, актуализации на бюджета, публични документи. И за всичко това са изпратени повече от 30 човека и един фотограф ", съобщи кметът на Пазарджик. Той подчерта, че случващото се днес не е случайно и трябва да се направи цирк. Не съм първият, нито последният", подчерта Тодор Попов.

Той попита реторично какво прави НАП в тази проверка, при положение че общините се проверяват от Сметната палата.
„Мен ли ще изплашат с тази проверка?! Проверяван съм денонощно", заяви кметът на Пазарджик.

Тодор Попов разказа и защо и как в петък късно вечерта му е била отнета шофьорската книжка от полицаи, защото е отказал да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол.

Той е бил спрян за проверка на разклона към село Паталеница, където е къщата му.

„ Спряха ме полицаи, които не познавам и не са от Пазарджик. Държаха се крайно арогантно и провокативно. Много искаха да дам проби за алкохол и наркотици, но аз ги знам тези номера. Бил съм 5 г. съдия и 10 г. адвокат и не се връзвам на елементарни схеми. Отказах да дам проби по една причина. Ако бях дал и като ги нагласят щеше да излезе, че съм с 5 промила алкохол зад волана и съм надрусан. И какво ще последва. Арест и след това не можеш да се оправиш. След като отказах и се прибрах в къщи, два дни обикаляха около дома ми.“, разказа Тодор Попов.

Той обяви, че чака наказателното си постановление и ще обжалва административното си наказание пред съда. Направил съм каквото е необходимо и ще се видим в съда“, заяви кметът на Пазарджик, като намекна, че сам си е направил кръвна проба след полицейската проверка, която ще покаже „където трябва“.

Тодор Попов отправи поздрав за днешния празник:

"1 ноември – Ден на народните будители – един истински празник на българската духовност!

Ден, в който се прекланяме с почит и възхищение пред всички онези българи, които през вековете са изградили един буден народ, запазил вярата във високите ценности, добродетели и идеали! 

Нека днес благодарим и на будителите на нашето съвремие! 

И заедно да продължим да градим родолюбието, да построим оня мост, по който нашите деца да пренесат знанията и ценностите, наследени от нашите предци, в бъдещето! 

Пожелавам Ви здраве и сили в мисията Ви да бъде съхранено националното ни самочувствие!", написа кметът.

Очаквайте подробности