Кметът на Перник: Няма и следа от Сашко. Всичко е в Божиите ръце

Необяснимо е как човек може да се изпари, чуди се градоначалникът Станислав Владимиров

Новини
18:18 - 14 Ноември 2022
3058
Кметът на Перник: Няма и следа от Сашко. Всичко е в Божиите ръце

"За съжаление все още няма следа от Александър, въпреки усилията на всички. Почти не остана място в планината, което да не е обходено". Това сподели в ефира на "Лице в лице" по Би Ти Ви кметът на Перник Станислав Владимиров по повод продължаващата акция по издирването на 12-годишния Александър, който е в неизвестност от петък след разходка в местната планина Голо бърдо.

По думите му днес на територията на община Перник са били проверени няколко водоема и пещера, но отново без успех.

"Само днес получихме десетки сигнали от хора, които твърдят, че са видели детето, но се оказаха фалшиви. Много дни минаха, навън е студено... вече всичко е в Божиите ръце", каза Владимиров. Градоначалникът поясни, че в Перник има близо 400 камери и постоянно се гледат записи.

На въпрос какво следва оттук-нататък, Владимиров отвърна, че в момента тече оперативка в полицията, която трябва да вземе решение какво ще прави. "Предполагам, че акцията по издирването ще продължи. Просто не е обяснимо как е възможно един човек да се изпари!", недоумява кметът на миньорския град. В заключение той изказа благодарности на цялото общество, ангажирано в издирването на детето.

"Такава съпричастност и солидарност рядко се вижда. Показахме, че можем да бъдем общество, което може да е сплотено около някаква кауза. Надяваме се просто някъде да се е скрил и да е жив", завърши Станислав Владимиров.

Старши комисар Павел Млеканов, директор на Областната дирекция на МВР – Перник, ръководи акцията по издирването на хлапето, която продължава от петък