Кметът на Плевен: Паниката вреди, не можем да затворим града

Актуални новини
12:02 - 08 Март 2020
2374
Кметът на Плевен: Паниката вреди, не можем да затворим града

Надявам се да няма паника, защото паниката и истерията със сигурност на никого няма да помогнат. Виждате, че това е пандемия в световен мащаб – и в Китай, Америка, в Европа има хиляди случаи, така че няма как да се очаква в България, и в частност в Плевен да останем като някакъв изолиран остров на благоденствието. Това коментира кметът на Плевен Георг Спартански във връзка с двата случая на болни от коронавирус в града.

"Трябва без паника да се следват указанията на кризисните щабове, да се спазват хигиенните норми, да се ограничат масовите събирания и прояви. Хората трябва да бъдат по-отговорни към здравето си, като приемат елементарни мерки в това отношение. Тези мерки са широко описани", подчерта Спартански. В

Той допълни, че в 11.30 ч ще имаме заседание на кризисния щаб в Общината, а в 12.30 ч ще направи официално изявление във връзка със ситуацията.

"Надявам се, че хората ще запазят спокойствие. Не можем да затворим държавата и градовете си, остава просто да запазим спокойствие и да спазваме това, което се изисква от нас, и което можем да направим, за да ограничим разпространението", посочи още кметът на Плевен.