Кметът на Пловдив дари 4500 лв. за операциите на премазания от дърво

Новини
12:25 - 30 Март 2023
450
Кметът на Пловдив дари 4500 лв. за операциите на премазания от дърво

Кметът на Пловдив Здравко Димитров дари 4500 лева за премазания от дърво Въльо Генчев. "Още вчера секретарката на кмета и шофьорът дойдоха при мен и ми донесоха сумата, като подписах документ, че приемам дарението", разказа пред "24 часа" съпругата на пострадалия Мариана Генчева.

Тя твърди, че съпругът й е опериран, но не бил чак толкова добре.

"Признателна съм на кмета за жеста, но здравето на мъжа ми не може да се върне. Възстановяването ще е бавно и мъчително.  Десният му крак е натрошен от коляното надолу, а в левия му поставиха пирони и пластина", разказа Мариана. За единия крак платила 2700 лева, а за другия - 1800.

Кметът е обещал, че ще осигури и рехабилитацията на Генчев. "За него ще е страшно мъчение и възстановяването няма да е бързо", смята съпругата.

Здравко Димитров обясни, че е дарил лични пари. "Стана ми жал за човека. Аз също претърпях преди време операция след счупване и знам какво е. Днес бях при него на свиждане. Клиниката имаше годишнина и се отбих при човека. Лошото бързо идва. Никой не го желае", коментира пред "24 часа" градоначалникът. 

Съпругата на Въльо Генчев първоначално се закани да съди общината за инцидента, но засега казва, че ще изчака. "Нека мъжът да излезе от болницата. Ще взема всички документи и ще се консултирам с адвокат", каза тя.

66-годишният пловдивчанин е единственият, който пострада при бурята. Десетки дървета паднаха и затиснаха автомобили в града. Собствениците им също се заканват да си търсят правата.