Кметът на Пловдив отряза мераците на БФС: Мачът с Унгария няма да се играе на "Колежа"!

Общината не може да предостави стадион "Христо Ботев", заяви Костадин Димитров

Спорт
14:29 - 13 Ноември 2023
5584
Кметът на Пловдив отряза мераците на БФС: Мачът с Унгария няма да се играе на "Колежа"!

Кметът на Пловдив Костадин Димитров е категоричен, че общината не може да предостави стадион "Христо Ботев" за ползване за периода 14 - 16 ноември. Това е написал и в писмо до Българския футболен съюз. С него градската управа препотвърждава решението си от петък.

Така реално кметът на Пловдив отказа на БФС мачът на националите с Унгария да се играе на стадиона на "Ботев". По-рано днес президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че ако мачът не се играе на този стадион, България ще бъде изхвърлена от всички турнири на УЕФА.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД „Колежа", съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД „Колежа" извършва СМР на сектори „Б" и „Г" и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител.

„Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК „Ботев" Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони", се казва в становището на ДЗЗД „Колежа".

Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион „Христо Ботев" не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември 2023 г.