Пловдив решава съдбата на българския футбол!

Ако евроквалификацията с Унгария не се състои, УЕФА ще отнеме лиценза на БФС и всички от Бояна изхвърчат

Спорт
13:02 - 13 Ноември 2023
3368
Пловдив решава съдбата на българския футбол!

Община Пловдив и новият кмет Костадин Димитров, държат в ръцете си съдбата на българския футбол. Исторически момент, който може да промени доста неща, най-вече по върховете в БФС. От родната централа настояват европейската квалификация с Унгария да се играе на стадион "Христо Ботев", но строителят на "Колежа" - Илиян Филипов, продължава да твърди, че сблъсъкът няма да се състои на съоръжението, тъй като има още ремонтни дейности около него.

Ако пловдивската община не позволи това нещо да се случи, то тогава наистина последствията за българския футбол ще бъдат големи, но най-вече за определени персони.

Днес кметът на Пловдив - Костадин Димитров, ще събере своя екип, за да вземат важното решение. УЕФА вече е заплашила, че ако евроквалификацията България - Унгария не се изиграе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, каквато е разпоредбата на европейската централа, ще последва най-тежкото наказание - отнемане на лиценза на БФС.

"Колежа" е лицензиран от УЕФА и вече прие домакинство с Иран, както и редица мачове от родното първенство.

Тук важна роля ще изиграят и феновете на двата местни клуба - Ботев и Локомотив, чиито ръководства бяха заплашени, че ако квалификацията не се изиграе, то техните стадиони, които наскоро бяха реновирани, ще бъдат затворени за период от година.

"Шефовете от Бояна сами се вкараха в задънена улица, а сега се опитват да убедят българската спортна общественост, че някакъв строител, или други лица са им виновни. По-златен шанс за тиха революция не е имало до момента, а сега само трябва да "хлопне резето" на капана", коментираха пред Lupa.bg фенове на Ботев Пд.

На 16 ноември се стяга голям протест в страната, като в София и Пловдив се очаква най-голямо стълпотворение он привърженици от доста градове, които продължават да искат оставката на Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Йордан Лечков и компания. Феновете на всеки мач от вътрешното първенство скандират в 18-ата минута "Оставка!" - символика с 18-годишното пагубно управление на футбола у нас.