Кметът на район "Илинден" в София: Разкрих сериозни злоупотреби, опитват се да ме отстранят бързо

Новини
11:44 - 19 Юни 2024
1988
Кметът на район "Илинден" в София: Разкрих сериозни злоупотреби, опитват се да ме отстранят бързо

Общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София предупредиха, че кметът на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски, избран от листата на "Спаси София", може да бъде освободен от поста заради регистрирана на негово име фирма. 

В понеделник в администрацията на столичния район "Илинден" е постъпило уведомление от Общинската избирателна комисия - Столична община, в което са описани два сигнала, на база на които се твърди, че кметът Бранчевски е в нарушение на закона. Едното обвинение срещу Браничевски е, че на името му има регистрирана фирма в Англия, а другото - че все още изпълнява трудови дейности като лекар в Германия. 

Бранчевски отхвърли и двете твърдения: 

"Обвиненията, че работя в Германия, са абсолютно несъстоятелни! Аз ще приложа договора ми за напускане! Относно второто обвинение, че самостоятелно съм си разкрил фирма във Великобритания, веднага съм сезирал компетентните органи в България - още в средата на месец март - и от Софийската районна прокуратура все още не са предприели някакви конкретни действия".

Общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев заяви: 

"Няма абсолютно никакво съмнение, че партия ГЕРБ не може да преживее загубата на район "Илинден" и са готови да предприемат подобен тип действия, за да дискредитират законно избран кмет на района".

Кметът на район "Илинден" Емил Бранчевски коментира причината точно той да бъде обект на подобни атаки.

"В рамките само на 5 месеца аз разкрих сериозни злоупотреби. Те се опитват по възможно най-бързия начин да ме отстранят".