Кметът на Созопол поведе неделното бягане за здраве

Новини
15:02 - 15 Октомври 2023
3049
Кметът на Созопол поведе неделното бягане за здраве

Кандидатът за кмет и управлявал общината в последните 4 години - Тихомир Янакиев, поведе Созопол в неделно бягане за здраве. Инициативата събра десетки жители и гости на морския град.

Тихомир Янакиев благодари на включилите се в събитието и обяви, че подобни организации дават младежка енергия на Созопол.

„Спортът е нещо прекрасно и наистина обединява хората – без значение от професиите и без значение от възрастта. Това е нещо, което трябва да развиваме в община Созопол наред с всичките ни останали социални ангажименти и решенията на инфраструктурните проблеми“, каза Янакиев. Той призова хората да го подкрепят на 29 октомври и да гласуват не само за него, но и за екипа от общински съветници в листата на БСП.

„Листата ни е сплав от знание, мъдрост и младежка енергия. В нея има много ерудирани, креативни хора, но и такива със сериозен житейски опит. Един кмет, без мнозинство в Общинския съвет, е като с вързани ръце. Аз не искам да съм такъв и да се налга после да правя, както се казва сега, „уйдурми“, заяви кандидатът за кмет.

Янакиев обяви още, че Созопол ще бъде включен в календара на „Рън България“ – спорно събитие, което ще се състои още догодина.

„Созопол не е само море, пясък и дискотеки, а много повече – култура, история, традиции. Ние трябва да запазим тези неща в бъдеще, а защо не и да се радваме на туризъм през зимата“, заключи Тихомир Янакиев.