Кметът на Стамболийски бесен: Камион на "Пътинженеринг" изхвърля боклуци край Въча

Ще сезирам прокуратурата, закани се Георги Мараджиев

Топ
17:50 - 20 Януари 2021
3192
Кметът на Стамболийски бесен: Камион на "Пътинженеринг" изхвърля боклуци край Въча

Камион на фирма "Пътинженеринг" изхвърли строителни отпадъци на терен до дигата на река Въча край Йоаким Груево. Ето какво разказа кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев във ФБ за случая:

 "И аз вече започвам да пиша като недоволен гражданин. Но с тази разлика, че ще показвам и недоволството си, а също и силата на закона, който всички трябва да спазваме. Аз съм спокоен човек, но днешната наглост ме провокира да кажа: И аз имам нерви! Ще сезирам прокуратурата за наглото поведение на шофьор на камион на фирма „Пътинженеринг“ – Пловдив. Той ще отнесе и солена глоба за изхвърлянето на строителни отпадъци на терен до дигата на река Въча в землището на Йоаким Груево. Служител под прикритие е заснел камиона и ми сигнализира. Незабавно на място се отзова екип от отдел "Общинска собственост" и служители на реда от РУ - Стамболийски. Шофьорът на „Пътинженеринг“ нямал никакви документи, с които да легитимира действията си и му е съставен акт.

След като актът му е връчен, той въпреки това изпразнил товара върху терена. Наглостта му била още по-голяма, когато съобщил на комисията, че не за първи път изхвърля тук отпадъци и даже споменал имената на двама известни пловдивски политици с цел да няма акт. Не ме интересува фирмата „Пътинженеринг“, нито за кой работи Тинчо, шофьорчето от Смолян. Служители под прикритие ще продължават да следят и ще снимат нарушителите. Предупреждавам всички строителни фирми, които изхвърлят строителни отпадъци, пръст и боклуци да забравят района на община Стамболийски, Марица и Въча. А за днешната наглост и фирмата, и шофьорът Тинчо ще си понесат отговорността. Ще сигнализирам и Областна управа за появилата се опасност за дигата на река Въча".