Кметът на Стрелча остава на поста си

Чачов съобщи, че излиза в платен 50-дневен годишен отпуск

Новини
13:15 - 05 Април 2019
1502
Кметът на Стрелча остава на поста си

Стойно Чачов остава кмет на Стрелча, предаде БНТ. Решението е на Окръжния съд в Пазарджик.

Днес прокуратурата се отказа от искането си за отстраняването на Чачов. Причината е, че не е намерила основания, че той ще възпрепятства разследването. От своя страна Чачов съобщи, че излиза в платен 50-дневен годишен отпуск. Той увери, че няма да пречи на разследването.

Припомняме, Чачов е обвинен за злоупотреба със служебно положение. Според прокуратурата той е принудил 17 свои служители да подпишат молби за напускане без дата и изрично съгласие. На 12 март "Икономическа полиция" влезе в общината в Стрелча по сигнал на служители. Ден по-късно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че за деянието си Чачов може да получи до 6 години затвор.

На пресконференция кметът категорично отрече да е оказвал психологически натиск върху служителите си. Той коментира, че полицейската акция срещу него била "бразилска сапунка". От своя страна Румен Петков - лидерът на АБВ, чийто член е Чачов, поиска оставката на директора на областната полиция заради "недопустимото" нахлуване на служителите на реда в общината.

Кметът на Стрелча нарече акцията срещу себе си "бразилска сапунка". На съдебното заседание на 20 март Чачов не се яви на разпит в съда поради служебен ангажимент.

Седмица по-късно прокуратурата в Панагюрище поиска той да бъде отстранен от длъжност.

В края на март Панагюрският районен съд отказа да изпълни искането.